Defopool
Carretera de Palamós, 14
17460 Celrà (Girona)
Tel. 972 492 012
Fax. 972 492 737
info@defopool.com
Català | Castellano | English | Français | Português
Inici > Història

Història

L’actual DEFOPOOL SL, va néixer l’any 1967, fundada per René Pagans Llauró. El seu fundador havia cursat estudis de Química a les universitats de Torino i Liège i va dirigir l’empresa de Celrà “Extractos Curtientes y Productos Químicos S.A.” fins l’any del seu tancament definitiu, el 1972. El progressiu increment de la competència exterior degut a la liberalització econòmica del règim i la reducció de la demanda de productes per l’adob de pells a causa de la proliferació de materials sintètics van abocar el sector a una crisi insalvable. Aquesta crisi també va afectar a tota la indústria europea del sector, entre la qual s’hi trobava l’empresa de l’industrial italià Giuseppe Cavallone, vell amic de René Pagans de la seva època d’estudiant a Torino.

Cavallone, va afrontar la situació amb un nou projecte empresarial amb seu a Milano, vinculat a la producció i comercialització de productes de neteja per la indústria de l’automòbil, i va ser el mateix Cavallone qui va encoratjar Pagans a sumar-se en aquest nou projecte creant una empresa germana a les comarques gironines. És per això que el primer nom de l’actual DEFOPOOL va ser DEFORIT, acrònim corresponent a “Detergents de Fórmula Italiana”.

Formalment i funcionalment, l’aliança entre ICS Italia i DEFORIT es limitava a la coordinació de les estratègies empresarials i en el disseny de fórmules compartides per la gamma de productes tensioactius, detergents i desgreixadors per la indústria automobilística i per la indústria en general. Tot i així, com no podia ser d’altra forma, els camins de cada empresa es van anar separant a mesura que cadascuna s’especialitzava en les necessitats dels seus clients i del seu territori.

La primera factura emesa per DEFORIT data de l’any 1967, quan va iniciar la producció i comercialització regular dels seus productes amb una plantilla inicial de 3 treballadors. Durant els primers anys de funcionament de DEFORIT el seu fundador va compatibilitzar la direcció de l’empresa amb les tasques de gestió d’Extractos Curtientes y Productos Químicos S.A. que estava en ple procés de tancament.

L’any 1969 es va incorporar a la plantilla la filla de René Pagans, Mercè Pagans Quintana, també química de formació, i en els anys següents es van anar incorporant diversos representants que cobrien gran part del territori de Catalunya.

L’any 1975, Xavier Cotxà Gimbernat va incorporar-se a DEFORIT primer com a representant, i ben aviat assumint les tasques de Director Comercial. Va ser a partir d’aleshores que DEFORIT va experimentar un gran expansió. Havent entrat en les posicions de liderat dins el sector de la neteja industrial en l’àmbit de Catalunya, Xavier Cotxà va obrir una nova àrea de negoci consistent en la fabricació i comercialització de productes químics pel tractament de l’aigua de les piscines. El llançament de DESINDEFF, producte estrella de la gamma de piscines que per primera vegada a l’Estat unia els principals components pel tractament d’aigües de piscina (desinfectant, floculant i algicida) en un sol producte, va fer que la facturació de productes per piscines ràpidament igualés la de productes de neteja industrial.

El desembre de 1986 va morir René Pagans i DEFORIT va passar a mans de Mercè Pagans i Xavier Cotxà. Durant els primers anys, la nova direcció va optar per expandir el sector de piscines, fins al punt que l’any 1990 DEFORIT va adquirir participacions de POOL CHLOR, empresa dedicada exclusivament a la fabricació i comercialització de productes per piscines des de l’any 1964. Tres anys més tard DEFORIT va adquirir el 100% de la marca POOL CHLOR, i després d’uns anys de funcionament en paral·lel, l’any 1999 es va constituir una Societat Limitada unificant en una sola empresa DEFORIT i POOL CHLOR. L’absorció de POOL CHLOR va donar lloc al naixement de DEFOPOOL SL, empresa que continua dirigida per Xavier Cotxà i Mercè Pagans centrada en la fabricació i comercialització de productes químics pel tractament i manteniment de l’aigua de les piscines així com detergents i desgreixadors industrials.

Durant aquests 37 anys d’història DEFOPOOL anat acumulant un important prestigi per la bona gestió tant en el ràpid subministrament de productes d’alta qualitat, com en la solució a les necessitats específiques dels nostres clients, com també en la puntualitat de pagament als nostres proveïdors. Aspectes que ens omplen d’orgull i ens permeten mirar el futur amb optimisme.

Web optimitzat per a Explorer 6+, Netscape 7+ i Opera 7+. Resolució mínima: 800 x 600
Disseny: Joan Cotxà Pagans | © 2004 DEFOPOOL SL